torstai 14. kesäkuuta 2012

It's tea time!

Kulutin viimeiset koulupäivät tekemässä suklaatöitä. Harmikseni en ehtinyt tehdä läheskään kaikkia asioita, kuten muotoilusuklaatöitä ja taitotöitä. Halusin keskittyä lähinnä perusjuttuihin. Tässä näkyy dipatut konvehdit, joissa on koristelaatta päällään. Idean sain suoraan Ewald Notterin kirjasta. Opin konvehtien dippauksen alkeet ja opin tekemään koristlaattoja.



Teemana oli teet. Tein leikattavia teen-makuisia ganache-massoja. Perusreseptin sain Ewald Notterin kirjasta, jota sitten sovelsin sen mukaan, minkä makuisia teetä halusin käyttää. Irtoteet ostin Ounce - teekaupasta. Näkyvissä konvehdeissa käytin Honeybush kermainen mansikka-teetä (joka ei ole oikeasti tee vaan rooiboksen tapainen haudejuoma) ja gyokuro -vihreä teetä ( superkallista kamaa, mutta erittäin hyvänmakuista ja hintansa arvoinen.)

Otin kasan kuvia, joista lopulta muutama oli ihan hyviä. Niin ja opettelin hieman asettelua.






Ei kommentteja: