keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Gianduja

Yllämainittu massaa olisi kätevintä tehdä monitoimikoneessa, jota minulla ei tietenkään ollut. Varustin keittiööni vähän aikaa sitten bamix-sauvasekoittimella ja halusin kokeilla josko sillä saisi tehtyä yllämainittua massaa. Ja tulos on....

Yritys tehdä hasselpähkinä-gianduja ei ehkä ihan onnistunut.

Olisin toivonut tasaisempaa massaa. Bamix oli kyllä tehokas, mutta bamixin mukana tullut astia, jossa siis soseutin raaka-aineet, oli ehkä liian kapea. Tähän tarkoitukseen tehokas lämmönkestävä monitoimikone olisi toiminut paremmin, joka maksaa ja paljon.

Reseptin sain CIA:n Peter P. Grewelingin kirjasta Chocolates & Confections-kirjasta.

Jos vain pääsisin maistamaan sitä aitoa ja alkuperäistä Gianduiottoa Torinoon.

Ei kommentteja: